· 

Uitgelicht: Jeannette Punt

Na een gezellige High tea nog even een gesprekje met Jeannette om iets meer te weten te komen over Jeannette en haar mooie praktijk aan de Slagenkampweg 9  in Ommen.

 

De eerste vraag is wat betekent de naam van je praktijk en wat is de reden waarvoor je voor deze naam hebt gekozen?

"Affix betekend punt. Deze keus was niet zo moeilijk omdat ik Punt heet en in de voetreflex veel punten gebruikt wordt. En… de punten van je voeten zijn de tenen.", aldus Jeannette.


Over Jeannette

Jeannette is moeder van een bijzondere zoon en daar is haar passie voor haar werk ontstaan. Ook haar specialisaties vinden de oorsprong bij haar zoon. Ze geeft veel liefde aan werken met mensen met een verstandelijke beperking. Dit vind je terug in haar verhaal en aan de dingen die ze op dit moment doet.

 

De Praktijk van Jeannette

In Ommen is Jeanette gevestigd in een mooi strak gebouw wat goed te bereiken is. In dat gebouw zijn meerdere activiteiten onder gebracht. Zoals een kapper, yoga, nagelstyliste, slender studio, zonnebanken en niet te vergeten Jeanette zelf.

Maar dat is niet alles, ze houdt ook nog praktijk in Nijverdal. Ik denk dat we de term bezig bijtje echt wel op Jeanette los kunnen laten.

 

Jeannette aan het woord:

"Ik ben in 2011 begonnen aan een opleiding voetreflexmassage en daar heb ik een hele tijd niets mee gedaan, omdat ik werkeloos raakte door de economische crises. In die tijd leerde ik iemand kennen waarvan ik een stoeltje gekocht heb en heb ik de pedicure-opleiding gedaan. Inmiddels ben ik pedicure en masseur. Daardoor kwam ik een collega tegen: Monique Kuipers en die wees me vol enthousiasme op de Atlasmassage en de Atlas-Lumbaalmassage. Ze heeft me dan ook over de streep gehaald om de beroepsopleiding bij BackBalance-Nederland te gaan doen. Achteraf ben ik er heel erg blij mee en ook dankbaar dat ze mij heeft overgehaald."

Jeannette verteld verder: "We behandelen elkaar ook als dat nodig is. Nijverdal is de plaats waar ik begonnen ben met het opzetten van mijn praktijk aan huis. Ik ben via-via in Ommen terecht gekomen. Eerst bij een schoonheidssalon in en nu zit ik in dit prachtige pand, waar ik een heel mooi plekje heb en ik me ook heel prettig voel."

 

Behandelingen

Jeanette geeft heel veel verschillende behandelingen. Naast de Atlas-Lumbaalmassage is ze pedicure en geeft ze metamorfose-massages en handmassages. De Hot-stone massage ontbreekt ook niet in haar pakket. Handen resetten is haar eveneens niet vreemd. Ze geeft verschillende workshops en ze gaat zich in augustus de magneetmassage eigen maken.

Dan vertelt ze nog over de Lemnicaat massage die ze zelf ontwikkeld heeft. Deze massage is zeer geschikt voor mensen met een beperking. Op dit moment is ze bezig om hierover genoeg informatie te verzamelen zodat ze er een boekje over kan schrijven. Als het boekje klaar is wil ze hierover ook workshops gaan geven.

Ze vertelt tussendoor ook nog even dat ze geleerd heeft voor sport-pedicure maar dat ze dat heeft laten liggen omdat het haar ding niet is. 

 

Hoe ervaar je de Atlas- en Atlas-Lumbaalmassage in je praktijk?

"De Atlas- en Atlas-Lumbaalmassage geven verrassend goede resultaten. Mijn cliënten zijn verbaasd over de resultaten die ze bij de Atlas- en Atlas-Lumbaal massage bereiken. Door het promoten van de Atlas- en Atlas-Lumbaalmassage op braderieën in de buurt ontstaat er steeds meer bekendheid. Dit heeft het voordeel dat de mensen je weten te vinden. Ik geef ongeveer 4 Atlas-Lumbaalmassages per week en 9 Atlasmassages.

 

Heb je ook nog een leuke anekdote?

"Op een braderie kwam ik in gesprek met een jonge dame. Ze sport fanatiek en ze had rugklachten. Ik stelde voor om een afspraak te maken. Ze liet merken dat ze dan toch liever naar de fysiotherapeut wilde gaan. Zeker van mijn zaak deed ik haar een aanbod. “Als je een afspraak maakt voor een Atlas-Lumbaalmassage, dan kun je het zelf ervaren wat die voor je kan betekenen. Maar werkt de massage voor jou niet, dan betaal je € 1,00 voor mijn tijd. Merk je na deze geweldige Atlas-Lumbaalmassage wel resultaat, dan betaal je de normale prijs.”

Ik gaf haar met dit aanbod wel het vertrouwen dat ze eerlijk op de behandeling zou reageren. Ik stak mijn hand uit en vroeg of we een deal hadden. De dame in kwestie gaf me haar hand en we maakten meteen een afspraak.

Na de eerste behandeling had ze aanzienlijk minder klachten. Nu komt ze 1 keer in de 4 weken voor onderhoud."

 

Tot slot:

Jeannette sluit af met de woorden dat ze van variatie houdt. Dat maakt ze waar door een verscheidenheid aan behandeltechnieken.

 

Het doel van de stichting AtlasMassageGroep is het realiseren van een groot landelijk netwerk van gelicentieerde Atlas- en Atlas-Lumbaal Masseurs, om op die manier -zonder winstoogmerk- deze unieke techniek dichter bij de klant te kunnen aanbieden. Hierdoor wordt het mogelijk om de Atlas- en de Atlas-Lumbaalmassage binnen handbereik te brengen, doordat potentiële cliënten in het register kunnen zoeken naar een masseur bij hun in de buurt, maar ook als masseur bestaande klanten door te kunnen sturen naar een collega van de AtlasMassageGroep.

 

Stichting Atlas Massage Groep
Opgericht: 25 juni 2015

Uitsluiting:

De stichting Atlas Massage Groep heeft statutair enkel als doel om een landelijk netwerk van Atlasmasseurs te bevorderen en in stand te houden. De kwaliteit van de Atlasmassage wordt gewaarborgd door middel van een jaarlijkse kwaliteitstoetsing en certificering van haar licentiehouders.

Al onze licentiehouders zijn echter zelfstandige ondernemers en geheel verantwoordelijk voor hun eigen bedrijfsvoering en handelen. De stichting Atlas Massage Groep kan om die reden nimmer aansprakelijk worden gesteld voor de werkwijze van haar licentiehouders en de daaruit voortvloeiende positieve of negatieve resultaten, in de ruimste zin van het woord. In het geval van klachten, van welke aard dan ook, dient u zich daarom uitsluitend te wenden tot degene die u heeft behandeld.