· 

Uitgelicht: Marille Koppelman

Dit keer zijn we afgereisd naar Zeewolde, een mooi plaatsje aan het water in de polder. We gingen naar Marille Koppelman en zei vertelde ons vol trots over haar passie.


Over Marille

Marille is sinds 2007 pedicure na lange tijd als copyright medewerker en later copyright manager in de muziekindustrie gewerkt te hebben. Dit werk houd in dat je de rechten bewaakt van componisten en tekstschrijvers. In de jaren negentig werd het werk minder en door haar verhuizing naar Zeewolde heeft Marille het besluit genomen een andere baan te zoeken in haar woonplaats.

Ook daar vervulde ze een functie op kantoor. Door de crisis begin deze eeuw werd er bij dit bedrijf gereorganiseerd. Dit deed Marille besluiten om voor zichzelf te gaan beginnen.

 

Voorgeschiedenis

Door haar moeders bezoekjes aan de pedicure is ze zich in dit beroep gaan verdiepen. Marille vertelt: "Ik kwam er toen achter dat dit beroep toch wel verbeterd was voor de pedicure en de klant, vooral op hygiënisch gebied. Als jong meisje vond ik het vak maar niks, terwijl mijn moeder mij er al op wees dat pedicure een goed beroep voor mij zou zijn. Door alle verbeteringen kon ik uiteindelijk de stap zetten om in de avonduren de opleiding te gaan volgen."

Ze haalde de opleiding met glans en is sinds 2007 gediplomeerd pedicure. Ze is eerst ambulant begonnen en omdat ze toch een mooie ruimte had, was het besluit snel genomen om daar een praktijk in te beginnen. De praktijk in deze vorm bestaat in 2019 alweer 10 jaar.

Ze vertelt verder: "Op een gegeven moment moest ik zelf elastische therapeutische kousen dragen. Degene die mij de kousen aanmat vertelde echter dat ze ging stoppen. Het bleek dat dit binnen mijn bereik lag en dat was voor mij de aanleiding om mij te specialiseren in het aanmeten van kousen bij mijn cliënten."

 

Opleidingen

Marille vertelt hoe ze enthousiast werd over de Atlasmassage: "Door een reportage van Hans Boerhof in de Podopost werd ik enthousiast over de Atlasmassage, juist omdat deze zo klantgericht is. Ik heb mij vooraf goed laten informeren over de Atlasmassage voordat ik aan de opleiding begon. Bij het manicuren deed ik tenslotte al hand en onderarm massage, dus waarom zou ik de Atlasmassage links laten liggen?"

De Atlasmassage werd daarom de volgende stap. "De Atlasmassage voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Vooral nu ik de nieuwe technieken gebruik. Hierdoor kan ik iets meer betekenen voor mijn cliënten." aldus Marille.

 

Nieuwe ideeën

Marille vraagt zich af wat ze nog meer aan haar klanten kan bieden aan korte behandelingen die bij haar praktijk en haar persoon passen. Haar keus gaat heel duidelijk uit naar dingen waar ze zichzelf lekker bij voelt en vindt dat het in haar praktijk past. Het is duidelijk dat ze heel bewust haar keuzes maakt.

Door het luisteren naar mensen komt ze steeds op nieuwe ideeën om haar praktijk en werkzaamheden uit te breiden, zoals het geval is bij de Breussmassage en de klassieke massage.

Marille hierover: "Mijn klanten zijn erg blij met de uitbreiding van de uiterst ontspannen Breussmassage. Steeds meer mensen vragen ernaar. Afgelopen zomer heb ik ook de cursus klassieke massage gevolgd en ook daar beginnen mijn cliënten belangstelling in te tonen."

Tijdens deze opleiding werd er door de docenten gezegd dat ze de massage met liefde gaf. Een compliment waar Marille heel blij mee was. Zo wist ze dat de klassieke massage een goede keus was om haar praktijk mee uit te breiden.

 

De praktijk van Marille 

Men kan bij Marille terecht voor o.a. Pedicure, Manicure, Atlasmassage, Breussmassage, Klassieke massage, Therapeutisch elastische kousen en Body sugaring; een zachte vorm van ontharen met suikerpasta.

Marille werkt op maandag, woensdag en donderdag in haar praktijk. Op dinsdag en op vrijdag werkt ze ambulant. Ze heeft geen klagen over de hoeveelheid werk die ze heeft. 

 

Over de Atlasmassage

De Atlasmassage geeft Marille veel voldoening. Veel cliënten willen graag na de pedicurebehandeling een Atlasmassage, zo laat ze weten. 

"Ik heb bijvoorbeeld een klant die na haar pedicurebehandeling verschillende massages wil uitproberen. Deze klant wil alle behandelingen ervaren om een juiste keuze te kunnen maken."

Marille zegt over de stichting AtlasMassageGroep het volgende: "Ik denk dat de stichting heel goed aan het groeien is en dat er een goede ontwikkeling in zit. Het gaat weliswaar rustig aan, maar ik denk dat het juist goed is dat de stichting langzaam maar gestaag groeit. Niet alleen in het aantal mensen die ons netwerk versterken maar ook wat er aan nieuwe dingen komen."

Ze noemt als voorbeeld deze website die steeds uitgebreider wordt.

 

Leuke Anekdote

Wij vroegen haar of ze nog iets leuks over de Atlasmassage kon vertellen. We kregen veel verhalen te horen, dus moesten we een duidelijke keuze maken uit de vele anekdotes:

Marille memoreert: "Jaarlijks komt de loodgieter voor mijn kacheltje, die klaagde dat hij zo’n last had van zijn schouders en vroeg mij wanneer ik tijd voor hem zou hebben. Ik zei hem dat ik toch geen afspraken had staan omdat hij zou komen en omdat hij er nu toch was, kon hij direct wel een Atlasmassage krijgen. De loodgieter was klaar met zijn werk en ik gaf hem zoals beloofd zijn Atlasmassage. De man ging zonder last van zijn schouders, fris en fruitig weer naar zijn volgende klant."

 

Tot slot 

"Iets wat goed voelt dat is gewoon goed." zegt Marille. Ze vervolgt: "Als een ander mij gaat overtuigen en ik kan er niet achter staan dan weet ik uit ervaring dat ik later het gevoel heb dat ik dat niet had moeten doen. Ik ga op mijn eigen gevoel af, zeker bij beslissingen nemen."

Haar gevoel is voor haar duidelijk het belangrijkste in haar leven. 

 

Het doel van de stichting AtlasMassageGroep is het realiseren van een groot landelijk netwerk van gelicentieerde Atlas- en Atlas-Lumbaal Masseurs, om op die manier -zonder winstoogmerk- deze unieke techniek dichter bij de klant te kunnen aanbieden. Hierdoor wordt het mogelijk om de Atlas- en de Atlas-Lumbaalmassage binnen handbereik te brengen, doordat potentiële cliënten in het register kunnen zoeken naar een masseur bij hun in de buurt, maar ook als masseur bestaande klanten door te kunnen sturen naar een collega van de AtlasMassageGroep.

 

Stichting Atlas Massage Groep
Opgericht: 25 juni 2015

Uitsluiting:

De stichting Atlas Massage Groep heeft statutair enkel als doel om een landelijk netwerk van Atlasmasseurs te bevorderen en in stand te houden. De kwaliteit van de Atlasmassage wordt gewaarborgd door middel van een jaarlijkse kwaliteitstoetsing en certificering van haar licentiehouders.

Al onze licentiehouders zijn echter zelfstandige ondernemers en geheel verantwoordelijk voor hun eigen bedrijfsvoering en handelen. De stichting Atlas Massage Groep kan om die reden nimmer aansprakelijk worden gesteld voor de werkwijze van haar licentiehouders en de daaruit voortvloeiende positieve of negatieve resultaten, in de ruimste zin van het woord. In het geval van klachten, van welke aard dan ook, dient u zich daarom uitsluitend te wenden tot degene die u heeft behandeld.